Entorn de la Masia del Mas Fullat

La masia es troba a 1000 metres del municipi d’Alforja (Baix Camp). El terme municipal d’Alforja –38,32 Km2– es troba a una vall emmarcada per les cingleres de l’Arbolí, al límit amb el Priorat i la Mussara i amb les muntanyes del Mirador i del Puig Cerver, s’endinsa pel Coll de Cortiella, pel Priorat, i va raure a Porrera, i és drenat per la riera d’Alforja.

Alforja és un indret rural que es troba aproximadament a vint minuts en cotxe tant de les diferents platges més properes de la Costa Daurada, com de les ciutats de Cambrils, Salou, Reus i Tarragona, i cap a l’interior a 10 minuts del Priorat, de Cornudella de Montsant, el Montsant, Siurana, a 30 minuts de Prades, i dels Monestirs de Poblet i Santes Creus, entre d’altres llocs d’interès.
Les vies de comunicació per arribar Alforja son:

  1. Des de l’autopista AP7 sortida Reus, es continua per la T11 direcció Falset fins Les Borges seguint la C- 242 que arriba Alforja.
  2. Des del Priorat per la carretera N-420 fins que s’ha de deixar a l’alçada de Les Borges i seguir per la C-242 fins Alforja
  3. La C-242 arriba Alforja provenint de la comarca de Les Garrigues
  4. Des de l’autopista AP2 provenint de Lleida s’agafa la sortida de Montblanc i es segueix per l’autovia de Montblanc direcció Reus fins La Selva del Camp i des de La Selva es continua fins Vilaplana per nova via de comunicació que arriba directament a la masia.
  5. Des de Reus també es pot accedir per la T-704 fins Vilaplana seguint a continuació fins Alforja.

Ens trobem al peu de la serralada de Prades, i dins de l’àrea que es coneix com a Parc Natural de les Muntanyes de Prades. El parc abasta una superfície de 36.830 hectàrees repartides en 22 municipis entre els que s’hi troba el municipi d’ Alforja. Inclou l’espai del pla d’espais d’interés natural (PEIN) de les muntanyes de Prades i les noves zones que abasta la nova xarxa Natura 2000. Integra aiximateix l’antic campament militar de Castillejos, per petició dels Ajuntaments d’Arbolí, Vilaplana, Alforja i la Febró, als quals pertanyen les 700 hectàrees de dit campament militar.

La masia Mas Fullat

La masia es troba  dins una finca de 2,5 hectàrIes,  i s’hi arriba per via de comunicació perfectament habilitada. Conseqüentment s’hi pot accedir amb qualsevol tipus de vehicle.
La Casa data del segle XVIII o XIX,  si bé va ser reformada a finals de la guerra civil espanyola (1936-1939) i recentment l’any 2010.   Va ser propietat de la família Fullat i hi va residir  OCTAVI FULLAT GENÍS (1)  durant la guerra civil i durant els estius dels anys ’50 hi va escriure la seva tesi doctoral.

Octavi Fullat i Genís,  Alforja,  12 de gener de 1928.  Filòsof.  Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona 1961.  Tesi sobre Albert Camus dirigida des de Leuven (Bèlgica) per Charles Moeller.  Autor de diferents obres filosòfiques.

La masia disposa de  menjador sala d’estar,  cuina,  quatre  habitacions així com d’una petita sala d’estar biblioteca.   Cada habitació disposa de la seva  cambra de bany.  Pot ser ocupada còmodament per 8-10 persones.
Zona de Jardi.    La casa està envoltada d’una zona jardí que s’ha condicionarà amb mobiliari i menjador exterior.  Una  antiga bassa s’habilita com a piscina ecològica.  A uns metres de la casa i de la piscina disposem d’un petit bosc amb taula picnic i gronxadors.   Tots aquests espais es troben dins de la finca agrària con en produeixen avellanes,  olives i ametlles.

L’usuari podrà doncs optar entre la relaxació i tranquil•litat d’una casa rural, habitatge al camp, envoltada de jardí,  piscina,  zona d’oci  i d’una zona agrícola de cultiu on gaudir amb la família i els amics sense necessitat de sortir-ne, o,  utilitzar l’habitatge com a lloc de pernocta i destinar el dia per a  fer qualsevol de les inacabables activitats que li ofereix l’entorn, des de la muntanya a la platja,  passant per tots els poblets de la comarca, la seva capital Reus,  o qualsevol indret que sigui del seu interès.

Per  tant Mas Fullat és ideal  tan per aquells que potser ja coneixen l’entorn i estan més interessats en trobar un lloc on passar uns dies amb la família i/o amics,  com per a qui vol conèixer la comarca o Catalunya i pot trobar en la masia un lloc adequat on allotjar-se.